paste cu rosii cherry

4 retete de paste cu rosii cherry

4 retete de paste cu rosii cherry

In bucataria italieneasca, paste cu rosii cherry sunt un deliciu simplu si rapid de preparat. Dulceata naturala a rosiilor cherry combinate cu diverse ingrediente poate transforma un fel de mancare simplu intr-unul sofisticat si plin de savoare. In acest articol, va vom prezenta patru retete delicioase de paste cu rosii cherry, perfecte pentru orice ocazie.

1. Spaghete cu rosii cherry si busuioc

Prima reteta este una clasica si foarte simplu de preparat. Pentru a incepe, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400g de spaghete, 300g de rosii cherry, 3 catei de usturoi, un manunchi de busuioc proaspat, 4 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Modul de preparare este la fel de simplu: incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. In timp ce pastele fierb, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati usturoiul taiat felii subtiri. Dupa aproximativ un minut, adaugati rosiile cherry taiate in jumatati si lasati-le sa se gataseasca la foc mediu timp de 5-7 minute, pana cand incep sa se inmoaie si sa-si lase sucul. Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie impreuna cu busuiocul tocat grosier. Amestecati bine, condimentati cu sare si piper, si serviti imediat.

2. Penne rigate cu rosii cherry si rucola

Aceasta reteta aduce un plus de culoare si textura. Veti avea nevoie de: 400g de penne rigate, 250g de rosii cherry, 100g de rucola, 50g de parmezan ras, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper.

Pentru a prepara, incepeti cu fierberea pastelor penne dupa instructiunile de pe ambalaj. Intre timp, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati rosiile cherry intregi. Gatiti-le pana incep sa plesneasca, apoi presarati putina sare si piper. Adaugati pastele scurse peste rosii in tigaie, impreuna cu rucola spalata si scursa bine. Amestecati usor pe foc timp de un minut pentru a permite rucola sa se inmoaie usor. Serviti pastele cu parmezan ras deasupra.

3. Fusilli cu rosii cherry, masline si capere

Acest fel de mancare are o savoare mediteraneana distincta. Ingrediente necesare: 400g de fusilli, 300g de rosii cherry, 100g de masline negre fara samburi, 2 linguri de capere, 4 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare si piper.

Fierbeti fusilli conform indicatiilor, iar in paralel, incingeti uleiul intr-o tigaie larga. Adaugati usturoiul tocat si caliti-l pentru un minut. Incorporati maslinele si caperele, si caliti pentru inca doua minute. Adaugati rosiile cherry intregi si lasati-le pe foc pana incep sa se inmoaie. Amestecati pastele scurse cu sosul din tigaie, ajustati de sare si piper, si serviti calde.

4. Tagliatelle cu rosii cherry si creveti

Pentru cei care iubesc fructele de mare, aceasta reteta este perfecta. Ingrediente: 400g tagliatelle, 300g rosii cherry, 200g creveti decorticati, 4 linguri de ulei de masline, un pahar de vin alb, 2 catei de usturoi, sare, piper si un pumn de patrunjel proaspat.

Fierbeti tagliatellele dupa instructiunile de pe ambalaj. In tigaia cu ulei incins, adaugati usturoiul tocat si caliti rapid, adaugati apoi crevetii si gatiti pana devin roz. Deglasati cu vinul alb si lasati sa fiarba pana scade lichidul la jumatate. Adaugati rosiile cherry taiate in jumatati si gatiti pentru cateva minute. Scurgeti tagliatellele si amestecati-le cu sosul de creveti si rosii cherry. Serviti imediat, garnisiti cu patrunjel tocat.

In concluzie, fie ca preferati o reteta clasica sau una mai sofisticata, pastele cu rosii cherry ofera o multitudine de optiuni delicioase si usor de preparat. Incercati aceste retete si bucurati-va de savoarea lor plina de culoare si gust in orice zi a saptamanii!