prajituri cu branza de vaci

Retete de prajituri cu branza de vaci

Introducere la Prajituri cu Branza de Vaci

Prajiturile cu branza de vaci sunt o delicatesa apreciata in multe culturi, oferind o textura cremoasa si un gust delicat. Branza de vaci este un ingredient versatil in patiserie, datorita texturii sale moi si a gustului subtil. In acest articol, vom explora cinci retete delicioase care transforma branza de vaci in vedeta deserturilor. Fie ca preferi ceva traditional sau inclini spre combinatii mai moderne, aceste retete te vor inspira sa creezi prajituri deosebite pentru orice ocazie.

Prajitura cu Branza de Vaci si Stafide

Aceasta prajitura cu branza de vaci si stafide este un desert clasic, iubit pentru combinatia sa de texturi si arome. Pentru a pregati acest desert vei avea nevoie de:
– 500 g branza de vaci
– 200 g zahar
– 4 oua
– 100 g stafide
– 50 ml rom
– 200 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1 pachet de zahar vanilat
– Coaja rasa de la o lamaie

Incepe prin a inmuia stafidele in rom pentru cel putin o ora. Intr-un castron mare, amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat. Separa ouale si adauga galbenusurile la amestecul de branza. Albusurile se bat spuma tare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Adauga stafidele si romul, amesteca bine, apoi incorporeaza spuma de albusuri. Toarna compozitia intr-o forma de copt si coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute.

Cheseecake de Branza de Vaci

Pentru iubitorii de cheesecake, aceasta varianta cu branza de vaci este mai usoara si la fel de savuroasa:
– 400 g branza de vaci
– 200 g biscuiti digestivi
– 100 g unt topit
– 150 g zahar
– 3 oua
– 1 lingura esenta de vanilie
– 200 ml smantana pentru frisca
– Fructe de padure pentru decor

Incepe prin a zdrobi biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Presara amestecul in forma de copt si preseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Pentru umplutura, mixeaza branza de vaci cu zaharul, adauga ouale unul cate unul, esenta de vanilie si smantana. Toarna compozitia peste baza de biscuiti si coace la 160 de grade Celsius pentru 50 de minute. Lasa cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa, apoi decoreaza cu fructe de padure.

Prajitura cu Foi de Branza de Vaci

Prajitura cu foi de branza de vaci este un desert aromat si texturat:
– 250 g branza de vaci
– 150 g unt moale
– 300 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1 ou
– 150 g zahar
– Gem de caise sau orice alta preferinta

Pentru aluat, amesteca branza de vaci cu untul, oul, faina si praful de copt intr-un bol pana obtii o masa omogena. Imparte aluatul in doua parti egale. Intinde prima parte pe fundul unei tavi de copt, apoi intinde un strat generos de gem. Acopera cu cealalta parte de aluat si presara zahar. Coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Prajitura va fi gata cand suprafata devine auriu-bruna.

Tort de Branza de Vaci cu Fructe

Acest tort este perfect pentru orice anotimp, plin de culoare si savoare:
– 500 g branza de vaci
– 200 ml smantana dulce
– 100 g zahar pudra
– Fructe proaspete (capsuni, zmeura, afine)
– 1 pachet gelatina
– 150 g biscuiti simpli
– 100 g unt topit

Pentru baza, marunteste biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi presara compozitia intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine. Hidrateaza gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Mixeaza branza de vaci cu smantana si zaharul pudra. Adauga gelatina si amesteca pana la incorporare completa. Toarna umplutura peste baza de biscuiti si lasa la frigider pentru cel putin 4 ore. Inainte de servire, decoreaza tortul cu fructe proaspete.

Concluzii

Prajiturile cu branza de vaci sunt o optiune excelenta pentru cei ce doresc deserturi delicioase, dar mai usoare. Fiecare dintre retetele prezentate aici aduce un plus de savoare si textura, transformand branza de vaci intr-un ingredient de baza in bucataria de deserturi. Experimenteaza si tu aceste retete si descopera noi moduri de a te bucura de gustul unic al branzei de vaci!