pause icon multimedia entertainment perforated paper

Cât costă un abonament Prime video. Se merită sau nu?

În era digitală în care trăim, serviciile de streaming video au devenit o parte semnificativă a divertismentului și a modului în care consumăm conținut media. Printre aceste platforme se numără și Amazon Prime Video, care oferă o gamă largă de filme, seriale TV și conținut original, disponibil la cerere. 

Cu toate acestea, o întrebare frecventă este cât costă un abonament Prime Video și dacă merită sau nu investiția în acest serviciu. În acest articol, vom explora detaliile tarifelor pentru Amazon Prime Video și vom analiza dacă acesta oferă valoarea potrivită în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia.

Prime Video

Prime Video

Sursa foto

Prime Video este o platformă de streaming video oferită de gigantul de comerț electronic Amazon. Lansată pentru prima dată în 2006, sub numele de Amazon Unbox, serviciul s-a dezvoltat rapid și a devenit cunoscut sub numele de Amazon Prime Video, parte a suita de beneficii a abonamentului Amazon Prime.

Iată câteva caracteristici cheie ale platformei Prime Video:

 • Conținut diversificat: Prime Video oferă o gamă variată de conținut media, inclusiv filme, seriale TV, documentare, producții originale Amazon și multe altele. Biblioteca sa vastă de titluri acoperă o gamă largă de genuri și este actualizată constant cu conținut nou.
 • Producții originale: Amazon Prime Video are o serie de seriale și filme originale foarte apreciate, cum ar fi „The Marvelous Mrs. Maisel,” „The Boys,” „Fleabag,” și „The Man in the High Castle,” pentru a enumera doar câteva exemple. Aceste producții originale au adus recunoaștere și premii importante pentru serviciu.
 • Disponibilitate globală: Prime Video este disponibil într-o mare parte a lumii, oferind conținut localizat și subtitrări în mai multe limbi. Aceasta îi permite să atragă o audiție globală diversificată.
 • Posibilități de streaming: Prime Video poate fi accesat pe o varietate de dispozitive, inclusiv smart TV-uri, telefoane mobile, tablete, computere și dispozitive de streaming cum ar fi Amazon Fire TV, Roku, și altele. Aceasta oferă flexibilitate în privința modului în care poți viziona conținutul.
 • Inclus în abonamentul Amazon Prime: Prime Video este unul dintre avantajele incluse în abonamentul Amazon Prime, care oferă și alte beneficii precum livrare rapidă și acces la servicii precum Amazon Music. Această combinație face abonamentul Amazon Prime unul dintre cele mai complete și avantajoase pachete de servicii de pe piață.
 • Calitate video: Prime Video oferă conținut în diferite rezoluții, inclusiv 4K Ultra HD și HDR (High Dynamic Range), pentru a oferi o experiență de vizionare de înaltă calitate.

Desigur, fiecare serviciu de streaming video are avantaje și dezavantaje, iar alegerea unuia depinde de preferințele personale, buget și necesități. 

Cum să iți faci un abonament pe Prime video 

Cum să iți faci un abonament pe Prime video 

Sursa foto

Pentru a-ți face un abonament pe Amazon Prime Video, urmează acești pași:

 • Accesează site-ul Amazon: Deschide un navigator web și intră pe site-ul oficial Amazon, la adresa https://www.amazon.com/.
 • Creează un cont Amazon: Dacă nu ai deja un cont Amazon, va trebui să creezi unul. Da clic pe „Contul meu” sau „Sign in” din colțul din dreapta sus al paginii și apoi pe „Creați-vă un cont Amazon”. Completează informațiile necesare, inclusiv numele, adresă de email și parola, apoi apasă pe „Creați un cont Amazon”. Dacă ai deja un cont Amazon, poți sări peste acest pas.
 • Autentifică-te în contul tău Amazon: După ce ai creat sau ai intrat în contul Amazon, asigură-te că ești autentificat în acesta.
 • Abonament Amazon Prime Video: Accesează pagina principală a serviciului Amazon Prime Video la adresa https://www.amazon.com/Prime-Video/. Aici vei găsi informații despre serviciu și un buton pentru a începe perioada de probă gratuită.
 • Începe perioada de probă: Apasă pe butonul „Începeți perioada de probă gratuită” sau „Start your 30-day free trial”. Veți fi direcționat către pagina de verificare a informațiilor tale și a metodei de plată.
 • Introduce informațiile de plată: Furnizează detaliile necesare despre metoda de plată pe care o dorești să o utilizezi pentru viitoarele plăți ale abonamentului. Poți alege între cardul de credit/debit sau alte metode de plată acceptate.
 • Confirmarea plății: După ce ai introdus informațiile de plată, apasă pe butonul „Continuați” sau „Continue” pentru a finaliza procesul de înregistrare.
 • Finalizarea: Veți primi o confirmare a abonamentului și a perioadei de probă gratuită. Acum, poți începe să vizionezi conținutul Amazon Prime Video.

Dacă dorești să continui cu abonamentul după perioada de probă gratuită, vei fi taxat în funcție de planul de abonament pe care îl alegi. Asigură-te că anulezi abonamentul înainte de expirarea perioadei de probă, dacă nu dorești să plătești pentru serviciu.

Cât costa un abonament Prime Video?

În România, un abonament la Prime Video costă 14 lei pe lună. Acest abonament include acces la filme, emisiuni TV populare, filme Amazon Originals, exclusivități și evenimente live, fără costuri suplimentare. 

De asemenea, abonamentul include caracteristici premium precum 4K Ultra HD, High Dynamic Range (HDR), posibilitatea de a descărca conținutul pentru vizionare offline și suportă formate audio precum Dolby Atmos pentru unele emisiuni și filme. Utilizatorii noi pot beneficia de o perioadă de încercare gratuită de șapte zile înainte de a începe să plătească abonamentul lunar​.

Prime Video este un serviciu de streaming video oferit de Amazon, care oferă o gamă largă de conținut video, inclusiv filme, seriale TV, documentare, emisiuni TV, concerte și multe altele. Iată câteva aspecte cheie despre abonamentul Prime Video:

 • Abonamentul Amazon Prime: Prime Video este inclus în abonamentul Amazon Prime. Acest abonament include și alte beneficii, cum ar fi livrarea gratuită în două zile pentru produsele calificate de pe Amazon, acces la Amazon Music, Amazon Photos și multe altele. Acesta este un abonament complet care oferă mai mult decât doar acces la conținut video.
 • Conținut diversificat: Prime Video oferă o gamă largă de conținut pentru toate gusturile. Include filme din diferite genuri, seriale TV originale, emisiuni pentru copii, documentare, producții exclusiv pentru platformă și multe altele. De asemenea, pot fi închiriate sau cumpărate filme și seriale noi sau vechi.
 • Seriale originale: Prime Video a creat unele dintre cele mai populare seriale originale, precum „The Marvelous Mrs. Maisel,” „The Boys,” „Fleabag” și multe altele. Aceste producții sunt disponibile exclusiv pe platforma Amazon Prime Video.
 • Aplicații mobile și dispozitive de streaming: Puteți accesa conținutul Prime Video pe mai multe dispozitive, cum ar fi smartphone-uri, tablete, computere, televizoare inteligente, dispozitive Amazon Fire TV, console de jocuri și multe altele. Amazon a dezvoltat aplicații pentru majoritatea platformelor pentru a facilita accesul la conținut.
 • Descărcare offline: Abonații pot descărca filme și seriale pentru a le viziona ulterior fără a fi nevoie de o conexiune la internet. Aceasta este utilă pentru cei care călătoresc sau doresc să economisească date mobile.
 • Multiple profiluri: Abonamentul Amazon Prime Video permite crearea de profiluri separate pentru membrii familiei. Acest lucru permite personalizarea experienței de vizionare pentru fiecare utilizator.
 • Tarife și disponibilitate: Costul unui abonament Amazon Prime poate varia în funcție de regiune și de tipul de abonament (anual sau lunar). Cu toate acestea, beneficii suplimentare precum livrare gratuită și acces la Amazon Music sunt incluse în abonament. Disponibilitatea serviciului poate varia și ea în funcție de țară sau regiune.

În concluzie, Amazon Prime Video este un serviciu popular de streaming video care oferă o gamă largă de conținut, seriale originale și beneficii suplimentare pentru abonații Amazon Prime. Este una dintre opțiunile preferate pentru cei care doresc să se bucure de conținut video online.

Citește În cât timp se văd rezultatele la sala de fitness